TheCreator

Identitatea vizuală a Constanței - Orașul îmbrățișat cu marea

Constanța - Regina Mării

Inscrieri
17 Jan - 15 Mar
Categoria
DESIGN
Voturi
17 Jan - 21 Mar
Anunt castigatori
30 Mar
44 voturi
43 / 132 [cele mai recente]
43 / 132 [cele mai recente]

Lucrare creata de Andrada Săftescu

Concept Introductiv -
Fiecare persoană, vizitator sau localnic care a călcat vreodată pe străzile Constanței, își împletește, în felul său, legătura cu spiritul ei, iar acest legământ rămâne mereu în inimile lor. Constanța este mai mult decât un oraș – este o poveste care începe în antichitate și continuă să inspire comunitatea, să încurajeze spiritul mediator al colaborării și să onoreze diversitatea, echilibrând tradițiile cu inovația.

Oamenii nu locuiesc sau vizitează doar un “oraș”, ei vin la “Ea” - Ea, Constanța și Ea, Marea. Orașul astfel emană nu doar o percepție feminină, hrănitoare fizic, emoțional și intelectual, ci comandă un respect regal la care orice constănțean tânjește, ca după o poveste pe care nu au mai auzit-o de demult.

Aspectul ei multimilenar și multicultural îi conferă capacitatea aparte de a arăta, fără nici o urmă de îndoială, că înțelegerea și conviețuirea interetnică se poate face doar prin împărtășirea poveștilor, păstrarea tradițiilor și co-crearea unui spațiu în care diversitatea este forța creativă a comunității.

De aceea spiritul ei, deși nu a strălucit mereu, atunci când o face, se simte ca o regină care domnește cu blândețe, grijă și corectitudine. Ea inspiră dorința de a trăi în pace și armonie, într-un spațiu vibrant care invită la explorare și descoperire.

Ca om născut și crescut în Constanța am purtat mereu cu mine iubirea pentru istorie, arheologie și cultură, împreună cu lecția acceptării și a armoniei în diversitate pe care am învățat-o aici. De aceea consider că identitatea vizuală a Constanței merită să fie impresionantă și de neuitat, ca o regină care te inspiră să fii parte din poveste.
Logo-ul ar trebui să capteze spiritul orașului – un loc în care istoria, cultura și comunitatea se împletesc într-un mod unic și atemporal.

Deși la prima vedere Constanța pare un oraș maritim, masculin, balcanic, care implică o ancorare puternică în gastronomia locală, relaxare și distracție, am ales să mă ancorez în aspectele care potențează valoarea orașului: eleganță, cultură și istorie, multiculturalitate vibrantă, explorare, iubire și poveștile oamenilor care o poartă mereu în suflet. Acestea sunt aspectele care au impactul cel mai puternic asupra turiștilor și este imaginea pe care localnicii o prezintă, atunci când sunt gazde, sau vorbesc despre “acasă”.

Conceptul ales de mine este “Constanța - Regina Mării”.


Simbolism și Elemente -
Am îmbinat elemente grafice inspirate de Art Nouveau din estetica arhitecturală și decorativă a Cazinoului, îmbinând în același timp un iz oriental, care respectă multiculturalitatea și comunitatea interetnică specifică orașului.

În jumătatea superioară.este prezentă forma unei scoici, ca o coroană decorată cu perle la bază, ce amintește în același timp de valurile mării. Asocierea scoicii cu a unei coroane inspiră de la prima vedere conceptul de Constanța, Regină a Mării.

În jumătatea inferioară, sunt prezente 4 elemente, 3 vizibile și una ascunsă.

În oglindă este reprezentată o linie curbă sinuoasă, specifică Art Nouveau, care amintește și de dansul algelor la malul mării. Acest detaliu are valență dublă, elegantă ca linie dar și jucăușă, de care treci când intri în mare, sau te întorci când revii la mal.

În mijloc, un alt element specific Art Nouveau este sămânța. Prin spațiul gol din interior arată potențialul inovator, care oferă libertatea de a ne folosi valorile pentru a construi o Constanța de care suntem mândri.

În bază sunt prezenți doi ochi, ce simbolizează ochii mării, ochii reginei, care veghează asupra bunăstării orașului și a locuitorilor săi și inspiră conectarea profundă cu trecutul, prezentul și viitorul orașului. De asemenea, pentru mine, sunt un tribut pentru toate poveștile de iubire de la malul mării.

Al 4-lea element, cel ascuns, este cercul gol din mijlocul logo-ului, care simbolizează liniștea din adâncul mării, un element pe care l-am adăugat pentru a aminti că indiferent ce furtuni trec asupra orașului, inima ei este mereu un refugiu protector. Acest element inspirat de Antoine de Saint-Exupéry: “...esențialul este ascuns privirii”, este în același timp o invitație de explorare.

Toate elementele sunt unite de un cerc alb, care deși e inspirat de încadrarea orașului și a mării într-un cerc perfect și poate fi privit ca o limită, el reprezintă defapt unitate, infinitate și echilibru, valori pe care Constanța le-a câștigat de-a lungul secolelor.


Paleta de Culori -
Am ales culori complementare, albastrul închis al mării înainte de furtună și portocaliul apusurilor de soare după ce trece o furtună și cerul se limpezește. Crescând într-un bloc, la etajul 8 cu geamul spre mare, aceste două momente cromatice mi-au fermecat copilăria și adolescența.


Tipografia -
Montserrat este un font geometric și modern, care amplifică aspectul contemporan, perfect adaptabil pe orice suport și lizibil la orice dimensiuni. El echilibrează feminitatea și eleganța elementelor grafice.


Versatilitate și funcționalitate -
Logo-ul prin compoziția sa simplă și elementele echilibrate estetic își păstrează impactul vizual la orice dimensiuni și se adaptează pe orice suport și în orice context, formal sau non-formal, comercial sau non-comercial.

Conexiune emoțională -
Asocierea identității vizuale a Constanței cu cea a Reginei Mării, are potențialul să aprindă scânteia mândriei locale, asociind bogăția culturală și istorică a orașului cu propria identitate, unind comunitatea sub un însemn regal și matern, familiar și extrem de relevant pentru orice om, indiferent de etnie sau proveniență, localnic sau turist deopotrivă. Ca o forță unificatoare.

Slogan propus -
Fă parte din poveste! - Join the story!

Voturi: 44