TheCreator

glo™ Urban Pairs & Art Flairs

Icar 601

Inscrieri
30 Mar - 04 Apr
Categoria
DESIGN
Voturi
05 Apr - 06 Apr
Anunt castigatori
14 Apr
84 / 95 [cele mai recente]
84 / 95 [cele mai recente]

Lucrare creata de Vasile-Alexandru Puchianu

Dacă ar fi să analizăm prin comparație ideea de mit și cea de tehnologie, am fi tentați în primă fază să le plasăm la poli diametral opuși. Nu reușesc să găsesc repere științifice în povestea meșterului Manole, cum la fel de ușor nu reușesc să găsesc niciun element al fantasticului în construcția motorului cu ardere internă.
Lucrarea de față urmărește însă să rupă această barieră. Chiar dacă suntem în era tehnologiei și a vitezei, miturile contiună să existe și să fie la fel de „tangibile” cum erau și acum câteva mii de ani ( ce importanță are dacă Bitcoin sau Ethereum luau în trecut forma lui Mercur sau a lui Hermes?). Până la urmă și cuvântul tehnologie(cu sensul de „techne”) se referă la ideea de imitație, în sensul aplicației practice a unei arte. Dacă, la origini, tehnologia are o legătură strânsă cu arta, atunci observăm că aceasta nu ține exclusiv de rațional și de concret: întămpinăm aici elemente ale imaginației și ficțiunii.
În ultimul an tehnologia a reușit să păstreze, într-o anumită măsură contactul dintre oameni, să dezvolte în continuare mituri și povești, să ne ofere mai mult timp și mai multe resurse pentru a ne cunoaște pe noi înșine. Și ce reușesc aceste aceste idei să ne transmită, dacă nu optimism și speranță pentru viitor?