TheCreator

Art Superstars Wanted by glo

Sărut cu liceană

Inscrieri
07 Jun - 26 Jun
Categoria
DESIGN
Voturi
07 Jun - 29 Jun
Anunt castigatori
30 Jun
71 / 151 [cele mai recente]
71 / 151 [cele mai recente]

Lucrare creata de Alex Săndulescu

Pictura este realizata dupa un vis pe care artistul l-a avut. In vis el se afla intr-o masina zburatoare, cu doua fete, deasupra la piata Romana. Tabloul este realizat avand o cromatica simpla, doar cu marouri si avand putina culoare doar pe cateva elemente ale masinii. Ce este special la aceasta pictura este modul prin care a fost pictata, fiind folosite culori cu foarte mult ulei, o tehnica speciala numita glazing/glazura, prin care cateva straturi de culoare transparenta este data una peste alta. Astfel unele zone din pictura capata o translucenta foarte interesanta, posibil de observat doar in realitate si nu din imagini.

La aceasta pictura s-a lucrat cateva luni ,nu doar la pictat in sine dar si la realizarea conceptului si a intregii imagini, deoarece perspectiva este aeriana, unghiul prin care vedem pictura este asezat undeva in aer si a fost nevoie de multa analiza cu imagini din piata Romana astfel incat perspectiva sa para reala.

Ca si la toate celelalte picturi, panza a fost tratata initial cu straturi de gesso pt ulei, si lasata la uscat o saptamana, inainte sa se inceapa procesul de pictat. Aceste straturi fac panza sa fie neteda, ca lemnul, necesara pictarii detaliilor fine. Marii maestrii foloseau aceasta tehnica in trecut.

Voturi: 35