TheCreator

Art Superstars Wanted by glo

Dans intre munti / Urs si Cal

Inscrieri
07 Jun - 26 Jun
Categoria
DESIGN
Voturi
07 Jun - 29 Jun
Anunt castigatori
30 Jun
69 / 151 [cele mai recente]
69 / 151 [cele mai recente]

Lucrare creata de Alex Săndulescu

Aceasta pictura este realizata dupa un vis al artistului.

Desi poate parea putin aglomerata, avand multe elemente diferite, artistul a dorit sa pastreze cu exactitate toate detaliile din vis.
In imagine el este omul de jos din dreapta, care in vis, urca pe munte, alaturi de alti oameni necunoscuti. In drumul lui au iesit doi ursi, unul foarte mare si inca un urs mai mic. Acestia au blocat calea oamenilor pe munte. Cele 2 animale s-au repezit catre oameni, dar in ajutorul lor a intervenit un cal foarte mare . Intre fiare a inceput o lupta titanica am putea spune, pt ca aceasta imagine i-a adus aminte artistului de o lupta intre titani, intre ceva zeitati mai puternice ca omul.

Un lucru foarte interesant a fost ca in ajutorul oamenilor au intervenit si un grup mare de calusari, care au creat o bariera si prin zgomotul lor au incercat sa ajute. Interesant este ca fix asta e ideea dansului calusarilor, de a alunga spiritele rele. In pictura apare si o pisicuta in partea din stanga, care nu stim ce semnifica dar era si ea pe acolo prin vis.

Pictura este destul de mare, aproape 1m pe 1m , iar procesul de pictare a durat ceva artistul facand diverse teste de culoare direct pe plansa. A incercat mai multe variante. S-a lucrat destul de mult la detaliile fine la munti, la pomi, si la alte elemente ale picturii.

Am putea spune ca ce legatura are aceasta pictura cu ideea de distractie in aer liber. Pai toata actiunea se petrece in aer liber, peisajul de munte fiind magnific si pentru mine ca artist sa fii intr-o aventura pe munte este o foarte mare distractie. Chiar si sa ma atace un animal salbatic, pt mine este tot un fel de distractie, putina stimulare a adrenalinei nu m-a plictisit niciodata.

Dansul calusarilor, o drumetie pe munte cu prietenii, un cer senin si o priveliste frumoasa in departare, ce poate fi mai relaxant ?

Voturi: 39