TheCreator

Eco Graffers Wanted by glo

Disconnected

Inscrieri
08 Sep - 30 Sep
Categoria
DESIGN
Voturi
04 Oct - 07 Oct
Anunt castigatori
11 Oct
91 / 112 [cele mai recente]
91 / 112 [cele mai recente]

Lucrare creata de Cotleanu Alexandru N|ONE

Cu o fină trimitere la „Un dimanche après-midi à l'Île de la Grande Jatte" a lui Seurat, lucrarea încearcă să spargă bariera estetică și să ridice o problemă cât se poate de reală în societatea contemporană-tema conectivității umane. În contextul unei deconectări bruște de la mediul virtual, loc care a devenit deja o extensie/surogat a/al realității, oamenii se întorc, totuși, la un tip de interacțiune originara. Chiar dacă diferențele dintre ipostaza umană tradițională si cea contemporană, a omului pus brusc, în fata unei deconectări, sunt foarte clare, digitalizarea nu poate șterge din mentalul colectiv conceptul de interacțiune umană, iubirea.
De fapt deconectarea, termen care trimite din start la o anterioară apartenență, clară și aparent vitală, reprezintă o întoarcere la ipostaze arhaice chiar, mărturisind nevoia de a face parte dintr-o comunitate. Solitudinea digitală față în față cu colectivitatea care dă sens vieții. Cu alte cuvinte, putem vorbi despre o permanentizare a dragostei- sentiment definitoriu al ființei, imposibil de anulat chiar și într-un univers digitalizat, devenit distopic prin ruptura față de realitate.
Lucrarea va fi realizata in proportie de 100% cu ajutorul sabloanelor ca si in cazul lucrarii anterioare executata de mine in spatiul public
( https://propagarta.ro/stiri/arte-vizuale/being-different-in-viziunea-artistului-alexandru-cotleanu/ )