TheCreator

Dubla Provocare Carrefour

Carrefour hraneste tara

Inscrieri
31 Mar - 29 Apr
Categoria
YOUNG FIBRA
Voturi
31 Mar - 01 May
Anunt castigatori
06 May
34 / 56 [cele mai recente]
34 / 56 [cele mai recente]

Lucrare creata de Daniela Bacinschi

Risipa de mâncare este o problemă și o amenințare reală, atât la nivel mondial, cât și la nivel local. Această problemă este cu atât mai importantă cu cât populația planetei este în continuă creștere iar resursele alimentare sunt limitate. Cu toate acestea, în România acest aspect nu este încă recunoscut și perceput ca atare.

Datorită influenței pe care o au supermarketurile, brandurile și reclamele acestora asupra mentalității cumpărătorului, nu există nicio modalitate mai potrivită de a populariza această problemă decât prin propriul exemplu.

Inițiativa Carrefour „Hrănește țara!” va începe prin donarea alimentelor ce se apropie de termenul de valabilitate către cantine, centre de plasament și aziluri sociale. Fiecare magazin Carrefour va dona produsele respective local, instituțiilor din aceeași zonă geografică. Pe pagina carrefourhranestetara.ro va fi documentată evoluția proiectului: pe o hartă cu magazinele Carrefour va fi actualizat în timp real numărul de kg de mâncare donat de respectiva unitate.

Acesta este doar începutul. Prin această inițiativă, Carrefour va îndemna consumatorii să urmeze același model: pe site va exista o hartă cu toate cantinele sau centrele în care se acceptă donații alimentare din parte publicului, pentru ca fiecare cumpărător sa poată identifica cu ușurință cel mai apropiat centru în care poate duce acele porții gătite sau conserve cumpărate în plus.

De asemenea, pe site vor exista articole care să ajute consumatorii să calculeze necesarul alimentar, să poziționeze alimentele corect în frigider pentru a le prelungi durata de viață și alte informații utile.
Este o idee simplă, fezabilă și cu impact real!

Voturi: 49