TheCreator

Convinge Romania ca Fiecare Vot Conteaza!

39,42%

Inscrieri
21 Feb - 31 Mar
Categoria
DESIGN
Voturi
21 Feb - 07 Apr
Anunt castigatori
08 Apr
58 / 128 [cele mai recente]

Ideea generala este exagerarea contrastului dintre ideal si actual, in particular dintre idealul de 100% si 39,42%, cat a fost prezenta la vot la ultimele alegeri. Este o tema vie in societate, are inca suficient potential pentru a genera tensiune indiferent de afinitatea politica si, alegand potrivit maniera de prezentare a contrastului cu idealul, poate fi folosita in mod pozitiv, motivational, evitand shaming-ul, blaming-ul, etc.
"39,42%" este mesajul cheie, contrastul realizandu-se vizual, prin ilustrarea unor scenarii de impact pentru target, fara a contrapune explicit idealul de "100%" (datorita conotatiilor negative pe care dictaturile au dat-o unei astfel de prezente la vot).
Optiunile creative sunt generoase. In afara exemplului simplist al tricolorului incomplet, putem sa ni-l inchipuim pe "39,42%" intr-o multime de situatii alegorice unde idealul si actualul sunt usor de identificat si contrasteaza puternic. O masina de curse vs. acelasi model cu rotile 39,42% din dimensiunea normala, un drapel intins de 100 de oameni vs acelasi drapel intins doar de 40 de oameni, un panel cu 100 de becuri, toate aprinse, iluminand un simbol national, vs 60 dintre ele stinse, harta politica a estului Europei cu Romania "shrinked" la 39,42%, etc etc.
Desi destul de sloppy, vizualul imprumuta elemente din cultura digitala (font Impact, caracteristic meme-urilor, contrapunerea situatiilor, mesajul foarte scurt si ne-explicativ,...), ceea ce l-ar face sa iasa in evidenta pentru publicul targetat, mai ales prin diferenta fata de stilul mainstream din vizual.

58 / 128 [cele mai recente]

Lucrare creata de Laurentiu Nastasa

Voturi: 29