TheCreator

Convinge Romania ca Fiecare Vot Conteaza!

Regulamentul competitiei

Inscrieri
21 Feb - 31 Mar
Categoria
DESIGN
Voturi
21 Feb - 07 Apr
Anunt castigatori
08 Apr

Ca sa participi, citeste si descarca: 
Brief-ul complet | Kit-ul de participare | Regulamentul

 

Regulament

La Competitia de creatie ​„Convinge Romania ca Fiecare Vot Conteaza!”​ (denumita in continuare “​Competitia​”) poate participa orice persoana fizica, cu domiciliul in Romania, cu varsta de peste 18 ani, cu exceptia angajatilor Organizatorului (IQads - Blue Idea Online SRL) si ai celorlalte asociatii (Geeks for Democracy, Funky Citizens, Expert Forum, Forum Apulum si Declic) implicate in mod direct in organizarea si desfasurarea acestei Competitii, precum si a membrilor familiilor acestora (copii, parinti, frati/surori, sot/sotie).

Fiecare participant sau grup de participanti (echipa) poate avea un numar nelimitat de inscrieri.

 

Detaliile de executie

 1. ​Formatul de prezentare al propunerii ​trebuie sa fie JPG, maxim 10 MB
  Plecand de la ​fisierele din Kit-ul Competitiei, corespunzatoare celor 2 categorii
  1. Campanii pentru atragerea cat mai multor alegatori la urne.
  2. Campanii pentru atragerea cat mai multor observatori independenti in cele 19.000 de sectii de vot din Romania.
  participantul va propune lucrarea lui, respectand cerintele si restrictiile din brief.

De asemenea, va atasa si sursa inscrierii.

 1. ​Formatul sursa ​>> fisierul .psd pe care s-a facut propunerea de design
  >> acest fișier trebuie sa contina layer-ul KV al propunerii de mesaj pentru categoria campaniei in care a fost inscris.
  >> trebuie sa fie in format .psd la o rezolutia minima de 300 DPI.
  >> sa aiba maxim 100 MB.

 

Resursele se gasesc in Kit-ul de participare, alaturi de logo-ul Fiecare Vot Conteaza!

 

Inscrierea se face prin formularul "Adauga creatie" si trebuie sa contina completarea campurilor, alegerea categoriei corespunzatoare inscrerii si fisierele solicitate.

 

Timingul desfasurarii competitiei

Inscrierile au loc in perioada: 21 februarie - 31 martie
Votul publicului: 21 februarie - 7 aprilie
Votul juriului: 1 aprilie - 7 aprilie
Anuntul castigatorilor: 8 aprilie

 

Evaluarea lucrarilor:

a. de catre juriul publicului, 30% din media finala – publicul va vota lucrarile admise;
b. de catre juriul profesionistilor, 70% din media finala – profesionistii vor vota lucrarile admise in competitie.

 

La final, pe baza votului public si a evaluarii juriului, vor fi alese cele mai bune:

➞ 5 idei de campanii destinate cresterii participarii efective la vot a tinerilor romani.
➞ 5 idei de campanii pentru cresterea numarului de observatori in sectiile de votare;

 

Premii

Conservarea binelui comun ar fi de ajuns, doar il vedem cum dispare putin cate putin in fiecare zi. 
Dar, pe langa ambitia de a trai intr-o tara condusa democratic, eficient si responsabil, te instigam rezervand celor mai bune idei de campanii 10 seturi de carti oferite cu generozitate de catre Elefant.ro.

In linie cu intreg demersul, premiile literare trateaza subiecte precum: noile provocari ale democratiei, chestiuni de leadership, influenta tehnologiei in spatiul societal, drepturi fundamentale si drepturi cetatenesti, filosofie, economie, comunicare si altele. Toate, ca sa nu te opresti din invatat si actionat (da, nici macar dupa campania asta).

Detalii despre titlurile disponibile chiar aici.

 

Lucrările vor putea fi înscrise în competiție în perioada ​ 21 feb 2019​, incepand cu ora 00:00:01 ​–​​ 31 martie 2019, ora 23:59:59 și vor putea fi votate in perioada​ 21 feb 2019, ​ora 00:00:01 ​pana in 7 aprilie 2019​, ora 23:59:59.

 

Vor putea fi admise și publicate pe platformă, la libera alegere a Organizatorului si Partenerilor, doar lucrările care respectă ​Brieful ​și ​Regulamentul Competiției​.

Cerinte de design si tehnice sunt rezumate in Brief, disponibil pe site-ul Competitiei.
Lucrarile vor putea fi inscrise in Competitie prin creare cont si/sau logare pe platforma www.thecreator.ro, urmata de upload din contul propriu al unuia dintre autori, folosind formular din sectiunea “Adauga creatie”

La upload-ul fiecarei lucrari in platforma, autorul/autorii trebuie sa precizeze titlul designului si numele autorului sau autorilor, in campurile marcate pe pagina/formularul de inscriere, campuri destinate acestor informatii.

Autorul trebuie sa se asigure ca in contul de utilizator din care face inscrierea fiecarei lucrari sunt corect introduse si actualizate datele de contact: nume, prenume, e-mail si telefon.
Fiecare participant poate avea un numar nelimitat de inscrieri.

Este interzisa trimiterea lucrarilor pentru care participantii nu detin drepturi de autor pentru intreaga lucrare, in ansamblu.

Astfel, prin inscrierea in competitie a unei lucrari, fiecare participant declara si garanteaza ca, in momentul trimiterii lucrarii:

- participantul este autorul operei sau ca detine in mod legal prerogativa de a dispune de drepturile de autor pentru grafica, adaptarea lucrarii, precum si de drepturile conexe dreptului de autor asupra lucrarii, respectiv drepturile pentru interpretare sau executare si pentru inregistrarile audiovizuale;

- lucrarea nu incalca drepturile unor terti ori prevederile legislatiei in vigoare (inclusiv si in special Legea nr. 8/1996), fiind pe deplin stabilit ca fiecare participant va fi singur si exclusiv raspunzator pentru astfel de incalcari;
- a obtinut acordul in scris al titularilor drepturilor de autor si a drepturilor conexe pentru a folosi in lucrarea trimisa anumite reproduceri, fragmente etc. apartinand unor opere preexistente.

Organizatorul nu va lua in considerare lucrarile pe care le considera obscene, provocatoare sau care incalca in vreun fel prezentul Regulament, Legea drepturilor de autor sau alte legi romanesti, precum si legislatia Uniunii Europene, in vigoare la data Competitiei.

 

Drepturi si obligatii. Limitarea raspunderii.

Organizatorul nu isi asuma pentru:

- nicio lucrare insusita in mod ilegal de catre concurenti;

- pierderile sau intarzierile inscrierilor pe website (de exemplu, dar fara a se limita la defectiuni tehnice independente de vointa Organizatorului);

- situatiile in care Participantii inscriu pe pagina web un numar de telefon sau adresa de e-mail incorecte si din aceste cauze Organizatorul nu va putea contacta Participantul la Competitie pentru a-l valida;

Lucrarile care nu respecta prevederile din Regulament nu vor fi admise in Competitie si nu vor fi publicate in cadrul paginii competitiei.

Concurentul este unic responsabil pentru orice consecinte directe sau indirecte care pot aparea ca urmare a participarii la aceasta Competitie.

 

Organizatorul si Partenerii au urmatoarele drepturi:
- sa refuze lucrari, daca acestea nu respecta toate prevederile acestui Regulament, fara a fi obligat sa- si justifice decizia si fara informarea participantilor care au inscris respectivele lucrari;

- dreptul de a decide daca, in ce conditii si unde lucrarile trimise de participanti vor fi facute publice.

Pentru claritate, Organizatorul si Partenerii au dreptul, iar nu si obligatia de a aduce la cunostinta publica oricare dintre lucrarile inscrise in prezenta Competitie.

Toti concurentii cu lucrari admise in urma participarii la prezenta Competitie declara, garanteaza, sunt de acord si cesioneaza irevocabil si neechivoc catre Organizator și Partenerii lui, drepturile de difuzare si de comunicare publica prin intermediul inregistrarilor sonore si audiovizuale, prin orice canal media/de comunicare publica, pe durata nelimitata a lucrarilor admise in Competitie, cesiunea fiind nelimitata teritorial, intelegand prin aceasta ca isi produce efecte in orice teritoriu de pe mapamond.

- dreptul de a descalifica lucrarile inscrise in Competitie atunci cand Organizatorul suspecteaza o tentativa de frauda a Competitiei;

- dreptul de a modifica aspecte din prezentul Regulament oricand pe parcursul derularii Competitiei, urmand ca astfel de schimbari sa intre in vigoare de la data anuntarii lor pe site-ul Competitiei.

 

Conditii de validitate a lucrarilor
Pentru ca participarea sa fie considerata valida, lucrarile trimise trebuie sa respecte Brieful si sa se inscrie in tema Competitiei, sa intruneasca criteriile tehnice si toate celelalte conditii din prezentul Regulament si sa se incadreze in termenul limita de trimitere, 31 martie 2019​, ora 23:59:59, ora Romaniei.

 

Invaliditate:
Lucrarea poate fi considerata invalida si, prin urmare, descalificata in urmatoarele situatii, fara a se limita la acestea:

Sesizari privind originalitatea, moralitatea, legalitatea lucrarilor
Daca, in urma propriilor constatari ale Organizatorului, Partenerilor sau in urma unor semnalari publice, trimise pe adresa Organizatorului la TheCreator@IQads.ro, constand intr-o sesizare argumentata, referitoare la o anumita lucrare din competitie, cu o reclamatie demonstrata prin probe relevante, se demonstreaza ca respectiva lucrare nu este originala, incalca legislatia in vigoare sau cerintele impuse prin prezentul regulament, Organizatorul poate lua decizia de a descalifica respectiva lucrare, eliminand-o din Competitie. Vor fi luate in calcul doar sesizarile trimise pana la ​15 martie 2018.

Suspiciuni privind fraudarea votului lucrarilor
Este interzisa utilizarea oricaror platforme disponibile online sau offline care faciliteaza sau promoveaza oferirea / primirea / schimbul de voturi / like-uri / share-uri prin cumpare sau orice mijloace, materiale sau nu. Orice depistare de catre Organizator sau Partener a unei incercari de fraudare prin: plasarea unor lucrari din cadrul competitiei pe astfel de platforme, prin crearea de conturi false sau prin utilizarea altor mijloace similare, pentru a castiga voturi din partea publicului, va fi sanctionata prin eliminarea lucrarii din competitie.

 

Obligatii asumate de participanti:
- sa nu considere in mod automat ca trimiterea unei lucrari reprezinta o garantie ca aceasta va participa la Competitie;

- sa se inscrie in Competitie folosind date de contact valide si complete, astfel incat sa poata fi contactati de Organizator si/sau Partenerii in cazul castigului;

- sa fie de acord sa primeasca mesaje informative legate de Competitie din partea Organizatorului si a Partenerului;
Acest acord este exprimat prin simpla inscriere a unei lucrari in Competitie.

 

Despre Premii:
Premiile se vor acorda participantilor a caror propuneri de design vor primi cel mai mare punctaj pe baza votului publicului si al juriului format din profesionisti.

Castigatorii Premiilor vor fi anuntati public pe​​ www.IQads.ro ​​de catre Organizator si/sau de catre Parteneri.

Toate lucrarile castigatoare vor putea fi folosite la alegerea Partenerilor, pe durata nedeterminata.

 

Alegerea castigatorilor si validarea acestora
Evaluarea lucrarilor va fi facuta de catre 2 tipuri de juriu in urmatoarea structura:

a. de catre public, 30% din media finala – publicul va vota lucrarile admise;
b. de catre juriul profesionist, 70% din media finala – profesionistii vor vota lucrarile admise in competitie.

Perioada de jurizare de catre juriul profestionist este​​ 1 aprilie 2019 – 7 aprilie 2019​.

Juriul publicului larg este format din orice utilizator cu cont IQads valabil, care poate acorda din contul sau, prin sistemul de votare The Creator, cate un vot uneia, mai multora sau tuturor lucrarilor admise in competitie, pe care le apreciaza.

Dintr-un cont de utilizator, o lucrare poate fi votata cel mult o data, dar un utilizator poate vota oricate lucrari dintre cele inscrise in Competitie.

Dupa finalizarea votarii, numarul de voturi acordat de catre public fiecarei lucrari din competitie este transformat intr-o nota, de la 1, 00 (cea mai slaba) la 10, 00 (cea mai buna).

 

Nota 10, 00 este acordata lucrarii cu cele mai multe voturi.

Apoi este stabilit un coeficient de departajare intre urmatoarele note, calculat astfel:

10/numarul de lucrari inscrise, rotunjit la 2 zecimale, prin adaugare.

Celelalte lucrari primesc o nota calculata astfel:

10 - coeficientul de departajare de mai sus x (locul din clasament - 1).

 

Exemplu de calcul al notei publicului:

50 de lucrari admise in competitie

 

Coeficientul de departajare: 10/50 = 0, 20

Locul 1, cu 150 voturi: nota 10, 00

Locul 2, cu 117 voturi: 10 – 0, 20x(2-1) = 9, 80

Locul 3, cu 110 voturi: 10 – 0, 20x(3-1) = 9, 60 (...)

 

Locul 50, cu 3 voturi: 10 – 0, 20x(50-1)= 0, 20

 

Juriul profesionist este format din experti in comunicare, iar componenta sa va fi anuntata public pe​​ https://creator.iqads.ro/voteaza/juriu

Fiecare jurat acorda note de la 1 la 10 lucrarilor inscrise, urmand ca nota finala a juriului sa o reprezinte media aritmetica a notelor acordate de fiecare jurat, criteriile de selectie fiind urmatoarele:

(i) creativitatea ideii

(ii) calitatea executiei: design bine integrat ce respecta tema competitiei

(iii) impresia personala a fiecarui jurat

Inscrierile valide sunt jurizate pe baza voturilor celor 2 jurii, calculate pe baza ponderilor anuntate.

 

​​Acordarea premiilor:
Castigatorii Competitiei vor fi anuntati public pe​​ www.IQads.ro ​​in data de 8 aprilie 2019 si contactati pe email/telefon, la datele de contact introduse de participanti in contul de utilizator.

Castigatorii trebuie sa trimita Organizatorului cate o copie a buletinului / cartii de identitate si adresa unde vor sa li se trimita premiile. 

 

Taxe si impozite
Organizatorul se obliga sa retina si sa vireze impozitul datorat pentru veniturile constand in premiile acordate castigatorilor cu cetatenie romana in conformitate cu prevederile art. 77 alin (4) din Codul Fiscal aprobat prin legea 571 din 22/12/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

​​Prelucrarea datelor personale
Organizatorul se obliga sa respecte prevederile Legii nr. 677 /2001, privind protectia datelor personale ale Participantilor stocate pe durata Competitiei si ulterior acesteia. 

Ca atare, Organizatorul se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale Participantilor si sa le utilizeze conform legislatiei in vigoare.

Participantilor la Competitie le sunt garantate drepturile prevazute de Legea 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si in special cele cu privire la:

- dreptul de acces la date potrivit caruia orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la Organizator, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care ii privesc sunt sau nu sunt prelucrate de catre Organizator.

- dreptul de opozitie potrivit caruia persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa fac obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare.

- dreptul de interventie asupra datelor potrivit caruia orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la Organizator, la cerere si in mod gratuit:
a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
b) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
c) realizarea notificarii catre terte persoane carora le-au fost dezvaluite datele, a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a) sau b), daca o asemenea notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

La cererea expresa a oricaruia dintre Participanti, Organizatorul va asigura acestuia exercitarea oricaruia dintre drepturile prevazute la Art.10.3 de mai sus. Pentru exercitarea acestor drepturi, participantii inscrisi la Promotie vor trimite Organizatorului o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata.

Organizatorul se obliga de asemenea sa respecte toate prevederile Legii nr. 677/2001, privind protectia datelor personale stocate atat pe durata desfasurarii Promotiei, cat si ulterior incheierii acesteia pe o durata nelimitata de timp si, daca este cazul, sa notifice catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal orice cu privire la colectarile si prelucrarile de date cu caracter personal realizate in legatura cu inscrierea si participarea la Promotie.

Organizatorul se obliga ca la prima comunicare in scris pe care o va avea cu persoanele din baza de date astfel creata, sa aduca acestora la cunostinta drepturile conform Legii 677/2001.

 

Incetarea / Intreruperea Competitiei. Forta majora
Competitia poate inceta inainte de implinirea perioadei prevazute in cazul producerii unui eveniment ce constituie forta majora, inclusiv in cazul imposibilitatii Organizatorului, din motive independente de vointa sa, de a asigura desfasurarea in bune conditii a Competitiei.

Forta majora inseamna orice eveniment care nu poate fi prevazut, controlat sau remediat de catre Organizator, inclusiv imposibilitatea Organizatorului din motive independente de vointa sa si a carui aparitie il pune pe acesta din urma in imposibilitatea de a-si indeplini obligatiile asumate prin Regulament.

Competitia mai poate inceta inainte de implinirea perioadei stabilite ori poate fi suspendata oricand in baza liberei deciziii a Organizatorului sau Partenerului sau, cu conditia ca acesta sa comunice in prealabil o astfel de situatie.

 

Litigii
Eventualele litigii aparute intre Organizator si Participantii cu privire la orice aspect legat de desfasurarea Competitiei se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate in instantele judecatoresti romane competente din municipiul Bucuresti.

Eventualele reclamatii legate de derularea Competitiei se pot trimite pe adresa Organizatorului in termen de maxim 10 zile lucratoare de la data anuntarii publice a castigatorilor. Dupa expirarea acestui termen, Organizatorul nu va mai lua in considerare nicio reclamatie.

 

Organizator:
BLUE IDEA ONLINE S.R.L​., persoana juridica romana, cu sediul social in BUCURESTI, Str.PRESEI, NR 1, BL.28, SC.A.​​AP. M2 CAM.2 MANSARDA, cu punct de lucru in BUCURESTI, Sectorul 1, Str. ALEEA ALEXANDRU, nr 9, etaj 3, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/8552/2014, cod unic inregistrare RO33400518, avand cont bancar nr. RO91CECEB32030RON3809146, legal reprezentata prin MARIUS CRISTEA in calitate de Administrator, denumita in continuare "​Organizator​".

 

Ca sa participi, citeste si descarca: 
Brief-ul complet | Kit-ul de participareRegulamentul