TheCreator

Convinge Romania ca Fiecare Vot Conteaza!

NICOLAE

Inscrieri
21 Feb - 31 Mar
Categoria
DESIGN
Voturi
21 Feb - 07 Apr
Anunt castigatori
08 Apr
39 / 128 [cele mai recente]

Nicolae

Campania face apel la istoria recenta a Romaniei, comunismul, in care populatia doar mima votul, pentru ca partidele decideau mereu, intr-o unica directie, conducatorii tarii. In trecut deci populatia deci nu participa in mod real la vot si chiar cand se intampla acest lucru votul lor nu conta.
Mesajul acestei campanii este ca acum noi decidem, noi avem puterea de a alege ce e mai bine pentru tara si ar fi bine sa constientizam acest lucru. Trebuie sa votam. Daca nu, alternativa este ca altii sa decida in locul nostru iar campania de fata isi propune sa aduca la cunostina publicului tanar, deschis la minte, anumite decizii din trecut care au fost luate in numele oamenilor, dar care au impactat negativ societatea.
Sunt comunicate deci printr-o paralela istorica, consecintele negative ale situatiilor interne in care altcineva a decis pentru noi.

Cuplul Nicolae si Elena sunt in acest scenariu purtatorii de mesaj, prezenti in executia vizualurilor ce vor fi afisate in zone frecventate de tinerii Millennials.
Vizualurile de campanie vor prezenta separat fiecare membru din cuplul Ceausescu, de fiecare data in tinute diferite, insa mereu ilustati in tehnica stencil-urilor urbane. Motivul acestui tip de estetica este evitarea vizualurilor de tip propaganda dar si folosirea unui limbaj grafic fata de care publicul tanar este, zic eu, receptiv.
Campania este declinabila si in mediul online unde vor circula sub forma de postari o serie de situatii istorice neplacute pentru populatia Romaniei, incurajand astfel participarea la vot pentru evitarea repetarii unei istorii pacatoase. Trebuie deci sa invatam si din istorie, folosind insa mijloace si estetici contemporane.
Campania nu vizeaza culpabilizarea cuplului Ceausescu ci aducerea la cunostinta tinerilor Millennials a unor greseli ai caror ambasadori au fost aceste doua personaje istorice. Este deci o campanie de constientizare si incurajare a invataturilor pe care le putem trage din trecut.

Multumesc

39 / 128 [cele mai recente]

Lucrare creata de Ionut Alexandru Lungu

Voturi: 28